6 Haziran 2012 Çarşamba

TATİL HEYECANI VE BAVULA KONACAKLAR LİSTESİ;)

Tatil kelimesi oldum olası heyecanlandırır beni. Hele güneşlenip denize girebileceğim bir tatil beldesine gidiyorsam değmeyin keyfime...;)
Kapılırım 1 hafta öncesinden bavul hazırlama telaşına...;)Son güne hiç bırakmam, çünkü o zaman bavulum da eksik çok olur. Aklıma geldikçe bavulumu doldurur, kafam rahat bir şekilde çıkarım tatilime... Onu koymuşmuydum bunu koymuş muydum demem;)
                        
Gelelim tatile çıkarken bavulumuzda olmazsa olmazlarımıza...;)

- Plaj Çantası
Tatil sürenize göre 1-2 çift güneş kremi
(ben yanıma bir güneş koruma faktörlü, bir de havuç veya çikolata yağı alırım son günlere doğru sürmek için;)


- Rengarenk mayo, bikini ve pareolar (üzerimizde kurumasındansa  mayo-bikini değiştirmek daha sağlıklı, en az 2-3 çift mayo-bikininiz bavulunuzda olsun)

- Plaj havluları: biri şezlongunuza sermeniz, diğeri de kurulanmanız için...Bir havluyu iki amaç için kullanmayın..Mantar türü hastalıkların en sık görüldüğü durumdur...Hatta her gün aynı havluyla kurulanmak yerine bir çift daha yanınızda bulundurmanızda fayda var.

- Plaj terliği: parmak arası ya da düz... Ben uyumlu giyinmeyi sevdiğimden her bikinime uygun plaj terliğim mevcut:))

- Güneş gözlüğü: Mutlaka bavulunuza koymanız gereken aksesuarlardan...Hele güneşin zararlı ışınlarını düşünecek olursak..ŞART!;)

- Şapka: olmazsa olmaz;) Tercihen hasır olanlar...;)

- Nemlendirici Kremler: Vücut kremlerimi daha önceki yazımda yazmıştım...O kremlerden en az 1 tane edinip bavulunuza koyun.

- Güneş sonrası losyon: Kremden farklı olarak duştan sonra süreceğiniz daha akışkan bu kremlerden mutlaka edinin, cildi güneş sonrası epey rahatlatıyor;)

- Palet, deniz gözlüğü, bone, şnorkel: Havuzlu bir tatil beldesine gidenler için bone ve gözlük mutlaka alın, mis gibi temiz denizin derinliklerini keşfetmek için ise palet ve şnorkelinizi unutmayın;))


Tarak ve dudak nemlendiricisi: Deniz sonrası saçlarımızın karışmasını engellemek için tarak,

                                                   
cildimizi güneşten koruduğumuz gibi dudaklarımız için de nemlendirici dudak balsamı almayı unutmayın...;)Benim tercihim Nivea'nın vişneli balsamı;)


- Dergi, kitap: Plaj kenarında okumak için unutmayın;)



- Parfüm ve deodorant: Duş sonrası, gece gezmelerinizde mis mis kokmak için;)

- Makyaj malzemeleri ve temizleyici: yazın fazla makyaj yapmam; yanıma bir rimel, ruj, göz kalemi ve ihtiyaca göre far alırım.

- Diş macunu ve fırçası,

- Şampuan  ve saç kremleri

- Şort, etek, kapri, askılı badyler ve elbiseler, tshirtler- bluzlar bunlara uygun terlik, sandalet, spor ayakkabı ya da gece ayakkabıları ...;) ve çantalar..;)

-Süslüler için ojeleriniz, saçlarınız için ise düzleştirici ve maşalar...;)

Haydi şimdi bir kez daha gözden geçirip, kapatın bavullarınızı;)
                              
İYİ TATİLLLER;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder