23 Mart 2012 Cuma

Moda İkonu İvana Sert

Son dönemlerin şüphesiz en çok konuşulan isimlerinden biri O ! Tarzıyla, stiliyle, tasarımlarıyla, Bugün ne giysem programındaki eleştirileriyle benimde yakından takip ettiğim bir isim: IVANA SERT! ;)


Ivana Sert'i çok beğeniyorum. Duruşuyla, tavırlarıyla, giydiği cesur ve zevkli kıyafetleriyle bence kadın gibi kadın.. Ve bir çok kişiye de örnek olması gereken bir ünlü..

Onu kendime yakın buluyorum çünkü bende en az onun kadar zevkli ve kaliteli giyinmesini seven biriyim. Farklı tarzlar yaratmayı severim.

O kendi tarzını tanımlarken gösterişli ve şık olduğunu bir çok kez vurguluyor. Girdiği ortamdaki farkını hemen belli ediyor. Ben de kendi tarzımı tanımlarken şıklığı her zaman ön plana çıkarırım. Şık, kaliteli, kendime yakışan tasarımları tercih ederim;)





Gösterişinin dışında, inanılmaz bir duruşunun olduğunu düşünüyorum Ivana'nın... Kıyafet taşırken o duruş çok önemlidir. Kendinize güveniniz tam olmalı...Her zaman dik durmalısınız, kendinizden emin...Aksi takdirde giydikleriniz hem emanet gibi durur, hem de rahatsız edicidir.


Vücudunuzu çok iyi tanımalısınız. Vücudunuzda beğendiğiniz yerleri aşırıya kaçmamak şartıyla ön plana çıkarırsanız, hem çekici hem de sexy bir görünüm kazanırsınız;)
İşte bu onu diğerlerinden öne çıkaran en önemli özelliği;) O bu işi çok iyi başarıyor. Güzel bir kadın olmanın avantajlarını çok iyi kullanıyor:)


Öte yandan abartıyı çok seven biri ama ben bunu, onun yaptığı işi gereği göz önünde olmasından ve farkedilmesinden kaynaklı bir tercihi olduğunu düşünüyorum;)



O Modayı inanılmaz takip eden, sadece takip etmekle kalmayıp bu konuda da çok bilgili gerçek bir MODA AVCISI...


Ben iyi giyinmenin tamamiyle bir zevk işi olduğunu düşünüyorum. Herkes giyim konusunda böyle bir zevke sahip değildir, hak veriyorum..Sonuçta  kimseye zorla bir şey giydiremezsiniz;) Biraz da insanın içinden gelir bu.  Ama yön vererek daha iyi giyinmesini, tarzını ve stilini bulması konusunda yardımcı olabilirsiniz;)



Üstelik İyi giyinmek çok çok paralar harcayıp da, en pahalı markaların kıyafetlerini almanızı da gerektirmez.. Önemli olan tek şey, bu işin püf noktalarını bilmeniz;)

Bu yüzden onu ve programlarını takip etmenizi, öğrendiklerinizi tatbik etmenizi öneririm. İşe yarayacaktır eminim;)
 Her ne kadar düzgün olmayan Türkçesiyle kendini ifade etmeye çalışsa da o çok iyi bir MODA AVCISI ve ben ona bayılıyorum;)




Sağlıklı bir Aşk İlişkisi Nasıl Olur?;)

Bir önceki yazım da takıntılı aşktan bahsetmiştim. Peki hangi tipteki kişiler takıntılı aşık olmaya adaydır?;) Özellikle bağımlı kişilik özelliği, borderline ve obsesif kişilik bozukluklarında takıntılı aşklara sıklıkla rastlanıyor.


Psikolojik 2 terim olan borderline ve obsesif terimlerini ise şöyle tanımlayabiliriz:  
Borderline: Duygularda, insan ilişkilerinde, davranışlarda dengesizlik ve aşırı kaybetme korkusu yaşama...
Obsesif:  Kişi, yapılan iş ve ya etkinliğin geneline ve asıl amacına değil ayrıntılarına takılır. Aşırı derecede katı, sabit, kuralcı, değişmez, düzenli ve rahatsız edecek derecede titizdir. Kurallar, listeler, sıralamalar, ayrıntılar hayatlarını yönlendirir. Cimri, mükemmeliyetçi, katı ölçü ve sınırlarda yaşayan, belli hareketleri belli zamanlarda ve belli şekilde asla şaşmaksızın yapar, yapmadıkları zaman rahatsız olur. Eleştiricidir.

Obsesif kişiler, aşık olduğu kişinin yanlışlıkla telefonu kapalı olsa bunun nedenini anlayana kadar araştırır. Her yerden onu arar. Bazen o kadar abartır ki yanındaki kişilerle bile bahanelerle konuşmaya kadar durum varabilir. Bu da karşısındakini bunaltır. Bu kişilerin partnerleri bir süre sonra bir davranışta bulunurken tedirgin olmaya başlar. Kendilerini sürekli sınavda gibi hissederler. Her davranışın denetlendiği düşüncesi kişiyi rahatsız etmeye başlar.


Peki, Sağlıklı bir aşk ilişkisinde olması gerekenler?

- İlişkde karşılıklı güvenin olması oldukça önemli;)

- Saygı da diğer bir unsur. Saygının olmadığı bir ilişki her tarafın da birbirini yıpratmasına neden olur.

- Partnerizin istek, ihtiyaç ve duygularına karşı duyarlı olun;)

- İlişkinize özel zamanlar ayırın, bu ilişkinizin sürekliliği açısından önemlidir.

- Karşınızdaki kişiyi olduğu gibi kabul edip, DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞMAYIN;)