21 Mayıs 2012 Pazartesi

KİLO VERDİREN 3 MUCİZE ;)


ANANAS:




Ananas, protein sindiren ve zayıflamayı sağlayan enzim olan bromelain sayesinde sadece sindirime yardımcı olmakla kalmayan vücutta meydana gelebilecek olan iltihapları ve şişkinlikleri de etkili bir biçimde azaltan,
kilo verme de çok etkili bir meyve...;)

Ananasın kilo verdirmedeki sırrı ise zengin suyunda saklı. Ananas suyu vücuttaki yağı etkili bir şekilde eritebiliyor. Dolayısıyla her gün yemekte ananas ya da ananas suyu tüketilebilir. 

Ama resimdeki gibi sadece 3 en fazla 4 dilim yemek şartıyla...;)
KETEN TOHUMU

Keten tohumu ve keten tohumu yağı iki önemli sebepten dolayı zayıflatıcı etkiye sahip. Bunlardan ilki insana tokluk hissi verip, yeme dürtüsünü bastırdığı için, İkincisi ise bağırsakların ve sindirim sisteminin daha düzenli ve iyi çalışmasını sağladığı için;)



Kaynatarak içebilirsiniz.;) Dövülerek, öğütülerek toz haline getirilebilir. Bir kaşık ağza atıldıktan sonra arkasından sıvı ile yutulabilir. Her gün, yoğurda, müsliye ya da salatanıza günde 1 yemek kaşığı olmak şartıyla koyabilirsiniz;)


YEŞİL ÇAY

Yeşil çayın, içtiğimiz siyah çaydan hiç bir farkı olmadığını biliyor muydunuz? ;) Yeşil çay, Siyah çayın fermente olmuş hali...Antioksidan etkisinden ve metabolizmayı hızlandırıp yağ yakımını kolaylaştırdığı için uzmanlar öneriyor.

Fakat kafein oranı normal çaya göre çok daha fazla ! O yüzden bu çayı hamilelere önermiyorlar.
Günde en fazla 3 bardak içmeniz tavsiye ediliyor. Aşırıya kaçmayın;)



Yeşil çay yaparken, Önce suyu kaynatıp, içine yaprakları atın, 5-10 dk bekletip öyle için, daha etkili olacaktır.
Kesinlikle yapraklarla beraber suyu kaynatmayın!  Bu yeşil çayın etkisini ve vitaminini azaltır. Bu diğer bitki çayları (rezene, ıhlamur, adaçayı vs.) içinde geçerlidir.


Poşet çay içmenizde de hiç bir sakınca yok!


Bir çok markanın bitki çayı olmasına karşı ben tercihimi DOĞADAN'ın bitki çaylarından yana kullanıyorum, çok doğal ve lezzetli buluyorum;)


Özellikle yeni keşfettiğim "TARÇIN KARANFİL" çayına bayıldım.. Mutlaka deneyin;)
                               

Bu verdiğim 3 mucize, özellikle uzman doktorlar tarafından söylenen, tv de izlediğim bilgilerdir. Kesinlikle dikkate alın ve uygulayın! ;)

Sağlıklı günler;) Gitsin kilolar...;)