14 Ocak 2014 Salı

YENİ YIL TRENDLERİ 2014

Merhaba 2 aylık bir aradan sonra yeniden sizlerleyim;)) Üstelik bomba gibi ve dopdolu yazılarımla..

Bu ay,  Black or White Cemiyet ve Kültür dergisinin moda köşesinde yazdığım yeni yılın trendleri yazımı Özlem'in Dünyası takipçileri için ilk kez ve eksiksiz yayınlıyorum..;) Keyifle okuyun..

                               

    YENİ YIL ALIŞVERİŞİ

2014 yılının sağlık, mutluluk, başarı ve bol kazanç getirmesini temenni ederek yeni yılınızı kutlar, bu yılın hepimize şans getirmesini dilerim. Ocak ayı sayımızda yeni yılın ve kış sezonunun en hit parçalarını ve giyim önerilerini bulacaksınız.

1-      İNDİRİM ZAMANI

Ünlü markalar ilkbahar-yaz koleksiyonlarını satışa sunmaya hazırlanırken beklediğimiz indirim zamanı geldi. 2013-2014 Sonbahar-Kış sezonunun en dikkat çeken ve favori parçalarını ocak ayı itibariyle %50-70’e varan indirim sezonunda yakalayabilirsiniz. İndirim döneminde dolabınıza eklemeniz gereken parçalar; sezonun hitleri olan over size kabanlar, deri ceketler, biker botlar, dantel, ekose ve siyah-beyaz parçalar, balıkçı yaka ve örgü kazaklar, kalem etekler...

2-      SEZON TRENDİ: DANTEL

2013-2014 Sonbahar/Kış sezonun en dikkat çeken parçalarından biri dantel. Dantel parçalarla her sezon karşılaşsak da bu sezon özellikle elbise, etek ve pantolonlarda bu detayı aplike dantel kullanımı ile sıkça göreceğiz. Günlük kıyafetlerde elbiselerin kollarında ve yakalarında dantel detayını görürken, etek ve pantolonlarda ise kenar ve uç kısımlarda dantelle  karşılaşmaktayız.
                                                 

Deri ve dantel… İkisi bir arada olur mu demeyin, bu sezon onların buluşmasına da şahidiz. Deri taytların kenarlarına işlenmiş dantel detayları, deri elbiselerin yaka ve kollarıyla buluşan dantellerle oldukça farklı bir tarz karşımıza çıkıyor. Şifon/ transparan kumaşlarla yapılan dantel elbiseler ise sezonun trendi.

3-      SLIP ELBİSELER

Dantel detayı ile karşılaştığımız parçalardan biri de slip elbiseler. İç çamaşırlarından esinlenerek yapılan bu elbiseler özellikle 90’lı yıllarda hit olan ince askılı genellikle yaka ve etek kısmında dantel olan elbiseler. İpek, saten, dantel ve ekose modelleri bu kışın favori parçaları. Slip elbiseler sadece gece değil günlük kullanımda da karşımıza çıkıyor. Gündüz kullanım için biraz cesur olan bu parçaları özellikle kış aylarında giyeceğiniz kazak, blazer ceket, hırka, botlarla giyebilir hale getirebilirsiniz. Stiletto ayakkabınızla kombinleyeceğiniz slip elbisenizle ise oldukça şık ve çekici olabilirsiniz.
                                                 

4-      BALIKÇI YAKA KAZAKLAR

Balıkçı yaka (dik yaka) kazakları, zamansız parçalar olarak adlandırsakda ünlü tasarımcıların koleksiyonlarında yer verdikleri bu kazaklar kış sezonun en gözde parçalarından. Balıkçı yaka bluz ya da kazakları yelek, ceket, hırka ile giyebileceğiniz gibi ceket gibi kullanacağınız bir gömlekle birlikte de giyebilirsiniz. Skinny jeanle kombinleyeceğiniz kazağınızın üzerine takacağınız oversize kolyelerle ise daha rahat ve şık bir kombin yapabilirsiniz. Bu yıl balıkçı yaka elbiseler de çok moda. Bu elbiseleri kemer takarak hareketlendirebilirsiniz.

 

5-      PASTEL MANTOLAR

Bu kışın en trend parçalarından biri pastel mantolar. Bu mantolar özellikle pudra pembesi, uçuk mavi, somon rengi, lavanta tonları, soluk yeşil ve uçuk sarı gibi renklerle karşımıza çıkıyor. Victoria Beckham, Carven, Celine, Louis Vuitton ve Gucci gibi tasarımcıların kış koleksiyonlarında yer verdikleri bu renkler kışın en çok tercih ettiğimiz koyu renkli mantoların yerine göz dikmiş durumda. Pastel mantoyla yapacağınız kombinde, pastel tonu ön plana çıkarmak için koyu renklerle kombin yapmanızı öneririm. Özellikle bu kışın rengi olan griyle yapacağınız kombini, pastel pembe tonlarında giydiğiniz bir manto, pastel renkli eldiven ve atkıyla zenginleştirerek hem trendi hem elegan bir görünüm yakalayabilirsiniz.
                  

6-      ATKI VE ŞALLAR…

Kışın en çok tercih ettiğimiz aksesuarlar atkı ve şallar… Bu sezon özellikle desenli atkı ve şallarla karşılaşmaktayız. Ekose ve hayvan desenli, etnik ve çiçek desenli atkı ve şallar sezonun öne çıkan parçalarından. Örgü atkılar ise bu sezon oldukça moda, özellikle el örgüsü boyunluklar sonbahar-kış trendleri arasında yer alıyor. Zımba ve kuru kafanın etkisi de azalmıyor. Tamamen zımbalarla süslü olan atkılar ve şallar ve zımbanın küçük bir detay olarak karşımıza çıkan modellerine rastlıyoruz.

7-      KAYAK SEZONU

Kara kış yüzünü gösterdi yılın ilk karı yağdı ve kayak mevsimi başladı. Moncler bu sezon da kayakçıların en iyi dostu olurken, tasarladığı mont koleksiyonu ile hem şıklığın ötesine geçiyor hem de soğuklara meydan okuyor. Ve kış ayının olmazsa olmazı Moon bootlar.. Astronot ayakkabısını andıran tasarımıyla kayakçıların vazgeçilmezi olan bu botlar sizi hem soğuktan koruyacak hem de farklı renk seçeneğiyle şıklığınızı tamamlayacak.