6 Nisan 2012 Cuma

GÖZ KIRIŞIKLIKLARI, TORBALARI VE MORLUKLARI İÇİN;)

Gözlerimiz şüphesiz en önemli organımız...Yaş ilerledikçe daha da anlıyoruz göz ve çevresinin önemini...En önemli yaşlılık belirtisidir göz kırışıklığı, hatta yaşı kolaylıkla ele verir;)Görsel anlamda da göz altı morluğu ve torbası hoş bir görüntü değil malum:))

Bugün sizler için evlerinizde kolaylıkla hazırlayıp uygulayabileceğiniz doğal kürler paylaşacağım;) Göz çevresi kırışıklıkları için:
 
1 kahve fincanı soya yağını, 1 kahve fincanı badem yağını ve yarım kahve fincanı avokado yağını
Bir kapta karıştırın. Parmak uçlarınızı bu karışıma batırıp göz çevresine masaj yaparak sürün. Bu uygulamayı her akşam yatmadan evvel yapın. Sabahları yüzünüzü yıkayıp kurulayın;)
                
Genç yaşına rağmen, göz altı morluğu problemi yaşayan bir çok arkadaşım var. Aşırı yorgunluk, uykusuzluk, dengesiz beslenme, kimi zamanda genetik faktörler morluğa sebep olur...

Göz altı morlukları için:

Papatya çayı ya da lavanta çayı hazırlayıp,  soğutun. 2 parça pamuğu çaya batırıp elinizle sıktıktan sonra göz kapaklarınıza uygulayın. Ayrıca mutlaka 25 yaşından itibaren göz çevresi için krem kullanın;)                                   

Göz altı torbaları için


 2 çay fincanı kaynar suya, 2 çorba kaşığı fındık yaprağı ekleyip, 15 dakika bekletin. Süzüp buzdolabında soğutun. 2 parça pamuğu çaya batırıp elinizle sıkın ve göz kapaklarınızın üzerine yerleştirin. 10 dakika bekletip yüzünüzü yıkayın.
diğer bir yöntem ise;

Bir bardak kaynatılmış rezene çayını soğutun. 2 parça pamuğu çaya batırıp göz kapaklarınıza yerleştirin ve 15 dakika bekleyin.

Bu yağların ve yaprakların tümünü aktarlardan bulabilirsiniz ve kolaylıkla uygulayabilirsiniz.
Bu yazdıklarım tamamen doğal kürler olup, sürekli uygulama yaptığınız takdirde çok faydasını görüceksiniz emin olun...;)                          
                        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder