5 Kasım 2013 Salı

BODRUM GECE HAYATI


Bodrum, son yıllardaki popüleritesiyle ülkemizden ve yurtdışından bir çok turistin akın ettiği Muğla iline bağlı turistik bir beldedir.  Bodrum gece hayatı, yaz kış aktif olmakla birlikte, turistlerin haziran ayı itibariyle Bodrum’a gelmesiyle başlar.

Bodrum gece hayatı denince akla ilk gelen yer, Bodrum’un en eski diskolarından biri Halikarnas Disco’dur. Halikarnas’ın bu kadar ilgi görmesinin sebeplerinden biri Bodrum’un en büyük diskosu olmasıdır, belli günlerde yurtdışından gelen ünlü Dj'ler ve sanatçıların sahne performansıyla renklenen gecelerde, lazer gösterileri yapılmakta aynı zamanda yabancı dansçıların dans şovları da sergilenmektedir.
 

Hadigari Disco, Halikarnas kadar eski ve popüler bir diskodur. Bu iki barda Bodrum merkezde bulunmakla birlikte eşsiz Bodrum Kalesi manzarasına sahiptir.

 

Son yıllarda özellikle bu iki diskoya hem eğlence anlayışı hem de kalitesiyle en büyük rakip Catamaran Disco’dur. Adından da anlaşıldığı gibi denizin üzerinde genişçe bir Katamaran’da sabahın ilk saatlerine kadar doyumsuz bir eğlence yaşıyorsunuz. Katamaran'ın en önemli özelliği, denizin ortasına açılması ve buraya demirlemesi... Bu üç diskoya girişler ücretli.   Bodrum’a gitmişken bu 3 diskoya da girip eğlenmeden dönmeyin.
 
Vittoria Bar & Restaurant, Bodrum merkeze inerken solda yer alan oldukça kaliteli ve şık bir bar&restaurant.. Son yıllarda özellikle gençler tarafından tercih edilmekle birlikte bu mekanda belli bir saate kadar yemek servisi de yapılmaktadır. Mekan için giriş ücreti vermiyorsunuz fakat fiyatlar standartların biraz üzerinde örneğin bir kadeh rakıya 25 TL fiyat ödüyorsunuz.


Bodrum Gece hayatının son yıllarda popüler olan en uğrak mekanından biri ise Bodrum Marina Yat Limanının içinde yer alan Marina Yat Club... Haftanın her gecesi canlı müziğin yapıldığı bu mekanda ünlü sanatçılar Fatih Erkoç, Fuat Güner ve orkestrası dönüşümlü olarak program yapmaktadır. Sosyete ve sanat camiasının da uğrak mekanı olan Marina Yat Club’de bir çok ünlü isimle karşılaşabilirsiniz. Giriş ücretinin alınmadığı mekanın restaurant kısmında  dilerseniz yemek yiyebilir, dilerseniz ilerleyen saatlerde bar kısmında canlı müzik eşliğinde içkinizi yudumlayarak keyifli bir gece geçirebilirsiniz.

Marina Yat Club’un hemen karşısında yer alan Tango Argentina Restaurant ise haftanın belli günlerinde tango dans gösterilerinin ve canlı müziklerin yapıldığı oldukça kaliteli bir restauranttır.

Bodrum gece hayatına hızlı bir giriş yapan Mandalin Bar ise Bodrum barlar sokağında yer alan yaz-kış açık, haftanın her gecesi canlı performans grupların sahne aldığı kaliteli müzik dinlemek isteyenlerin uğrak mekanı olan popüler bir bardır.  Programlar yaz döneminde 00.30’dan sonra başlamaktadır. Son yıllarda özellikle tercih edilen bu barın başarısı hiç şüphesiz Dünya’nın ve Türkiye’nin en ünlü gruplarını ağırlayabilecek bir sahneye sahip otantik bir mekan olmasıyla birlikte, Blues, Funk, Jazz ve Latin gibi farklı tarzlarda canlı performasların kaliteli sahne akustiğiyle buluştuğu bir mekan olmasıdır. Mutlaka gidilmesi gereken bir mekandır.
 

Veli Bar ve Mavi Bar, Bodrum’un eski barlarından olup Veli Bar Bodrum Barlar sokağının girişinde solda, Mavi Bar ise Bodrum Barlar sokağının sonunda sol tarafta yer almaktadır. Ufak ama sevimli olan bu iki bar, her gece canlı müzik yapan müdavimlerine keyifli saatler yaşatan mekanlar arasındadır.

Bodrum'da Neyzen Tevfik Caddesinde yer alan 18 yıldır hizmet veren Mavsolos Restaurant'ın bulunduğu mekan, detaylı projelendirme ve tadilat çalışmalarının ardından, mayıs 2013'de Bodrum Pasajı ismiyle yeniden açıldı. Yerli ve yabancı turistler tarafından oldukça rağbet gören Bodrum Pasajı restaurant'ın yanı sıra bistro ve 14 odalı otel olarak da hizmet vermektedir. 250 kişilik oturma kapasitesiyle 2013 yazında her gece küba grubunun canlı latin müziği yaptığı, latin müziğinden hoşlanan ve dansı sevenlerin dansla buluştuğu açık hava konseptli taş evlerin arasında yer alan bu mekana keyifli ve hoş bir gece geçirmek için mutlaka gitmelisiniz.

 

Küba, Fink ve Helva Bar… Neyzen Tevfik caddesi üzerinde yer alan tarz olarak aynı olan bu üç bar gece 00.30’dan sonra stand şeklinde düzenlenmiş masalarıyla club müziği yapmaktadır. Lounge konseptli olan bu barların en popüler olanı Küba ve Fink’tir. İlk açılan Küba Bar olduğu için belli bir müşteri potansiyeli vardır. Fakat dekor ve mimari olarak da en şık olan Fink Bar’ın son yıllardaki başarısıyla Küba Bar’ı solladığı söylenmektedir. Helva Bar ise içlerinde en ufak olanıdır.

Bodrum Yat Limanı'na giden yolun sağında yer alan By Jack isimli mekan ise 2013 yazının en popüler mekanı diyebiliriz. Haftanın her günü canlı performansların olduğu 2013 yazında da ünlü sanatçılar Bora Öztoprak, İskender Paydaş, Haluk Levent, Grup Gündoğarken'in  canlı performanslarını sergiledikleri bu bara mutlaka gitmelisiniz.

Halikarnas Discoya giden yolun sol tarafına sıralanmış olan Red Lion ve White House özellikle yabancı turistler tarafından en çok tercih edilen barlardır. Bu bar & cafelerde  yaz sezonunda yer bulmak neredeyse imkansızdır. Özellikle yabancıların talebi oldukça yoğundur. Sebebi menü ve içki fiyatlarının uygun olması ve  sahil şeridinde yürürken "hadi oturalım bir şeyler içelim" diyebileceğiniz mekanlar olmasıdır.




 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder