9 Mayıs 2012 Çarşamba

DÜĞÜN DAVETİYELERİ VE HAZIRLIK AŞAMASI;)

Düğün mevsimi yaklaşıyor, benim de bu yaz bir çok arkadaşım evleniyoor;) Tüm evlenecek çiftlere darısı başıma diyerek, şimdiden mutluluklar diliyorum:)))

                            

Bu yazımda yaklaşan düğünleriniz için gerekli hazırlıklarınızdan biri olan düğün davetiyelerinizden bahsedicem;) Henüz hazırlık aşamasında olanlar için iyi alternatifler var, işte sizler için seçtiğim düğün davetiyeleri...;)

           

             

           



Davetiyelerinizi hazırlarken ölçülerini, detaylarını, stilini ilk önce hayal ederek işe başlayın. Uzmanlara göre davetiyenin rengi, tasarımı, yazı stili, ölçüleri tıpkı düğününüzü mükemmel yapan detaylar gibi düşünülmeli;)
                     



Yapılan araştırmalara göre davetiyelerde en çok tercih edilen renk fildişi, krem ve beyaz...Riske girmekten kaçınıyorsanız hiç düşünmeden bu tonlardan birini seçin;)



                     


Ama benim davetiyem farklı olmalı diyorsanız, bu tarz davetiyeler de neden olmasın:))




Resmi törenler söz konusu olduğunda kalın kuşe kağıtlardan yapılmış davetiyeler uygun olur. Bu kağıtları ağaç, ipek, metal çeşitleri, cam gibi malzemelerle detaylandırıldığında gerçekten çok zengin bir görünüme sahip oluyor. Ve davetiyelerde genel olarak, aynı yazı tipinin iki farklı fontu birlikte kullanılır.
                       
                   





Çocukların davet edilmediği bir düğün töreni yapacaksanız bunu mutlaka davetiyeyle birlikte bildirin.



Kimi misafirlerin davetiyeleri diğerlerinkinden daha önce postaya verilmeli örneğin ülke dışından gelecek konuklarınki gibi..

              




 En az 4 ay öncesinden davetiyelerin siparişlerini verin. Davetiyenizin basım işleminde mutlaka bir örnek isteyin.

1,5-2 ay öncesinden davetiyeleri postalayın.


4 hafta öncesinden  geri dönüş yapmayan davetlilerin cevabını beklemek yerine onları arayıp telefonla sorun. Bu noktadan itibaren süprizler yaşamasına izin vermemelisiniz.;)


Hadi kolay gelsin, valla zor işler bunlar;))

1 yorum:

  1. parmagına yüzük takaN IRMA isimli davetiyeyi bastırabiliriz

    YanıtlaSil